Sveriges tio mest populära varumärken

0
93

Pollingfirma YouGov har släppt sin medeltidslista över de mest populära varumärkena i Sverige, baserat på en daglig intervju med svenskar.

Eftersom listan inte är begränsad till svenska märken, har några internationella jättar också minskat. Men de flesta av de bästa artisterna är svenskfödda. Här är nedräkningen.

10. Systembolaget

En sprit som är älskad av ölälskare och påse-boxare. Utlänningar finner ibland de strikta öppettiderna och monopolstatusen svåra att ta, men de flesta svenskar gillar och litar på sin statliga alkoholist, och det visar.

9. Marabou

Läckra barer av svensk choklad. Mmmm. Den sötaste någonsin att komma ut från Sundbyberg är 100 år gammal i år.

8. Blocket.se

Om du någonsin har köpt eller sålt någonting i Sverige så är chansen att du har varit på Blocket. Vissa människor går in där och kommer aldrig ut igen.

7. Ja

Den bekräftande tvättvätskan sätter alltid ett positivt snurr på disken. Det är den svenska versionen av Fairy.

6. Västerbottensost

Om du inte vet vad det här är, bra hård ost. Är vad det är. Från Västerbottensregionen i norra Sverige. Det förtjänar sin plats trots att vi inte riktigt vet hur det skrapades på en lista dominerad av företagets jättar.

5. Samsung

Denna sydkoreanska multinationella gör många saker som svenskar gillar.

4. Michelin 

Tillverkare av däck och rankare av swanky restauranger. Franska.

3. Ikea

En plats där familjer går att sönderfalla.

2. Ica

En dominerande snabbkedja som hävdar 50 procent marknadsandel i Sverige. Dess butiker drivs av franchiseinnehavare. Namnet härrör från fusionen 1838 av fyra grossister, vars ägare klinkade glasögon över middagen och återuppstod under namnet Inköpscentralens AB eller Ica för korta. Inte Irish Countrywomen Association.

1. Volvo

Det ikoniska bilmärket ägs idag av Kinas Geely men är fortfarande förknippat med alla saker. Svenska: Robust, kvadratisk, pålitlig, säker. Pioneer i trepunkts säkerhetsbälten och bakåtvända barnstolar. Säker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here